Crna hronika

Dan žalosti u Bugojnu zbog poginulih od strujnog udara

Dvojica muškaraca su poginula, a još dvojica su povrijeđena u subotu navečer u mjestu Udurlije kod Bugojna od posljedica strujnog udara.

Bugojno, BiH - Bug.ba

Tijekom tradicionalne manifestacije “Udurlijada” stradali muškarci pokušali su pomjeriti lampu na stupu javne rasvjete, uslijed čega je došlo do strujnog udara.

Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a KSB kazao je za Fenu kako je očevid završen.

“Službenici policije završili su očevid na mjestu događaja, a u suradnji s nadležnim kantonalnim tužiteljstvom bit će poduzete mjere iz nadležnosti policije. Svoj nalaz dat će i vještak elektro struke koji je također bio na terenu”, istaknuo je Hodžić.

Kako se neslužbeno doznaje, postupajući tužitelj naložio je obdukciju tijela poginulih.

U ranijoj izjavi medijima Hasan Ajkunić, načelnik Bugojna rekao je kako će dan sahrane biti Dan žalosti u Bugojnu.

“Svi smo potreseni smrću dvojice Bugojanaca i gubitak je ovo za čitav grad. Obiteljima stradalih izražavam najdublju sućut u svoje, ali i u ime sugrađana, a povrijeđenim želim što brži oporavak. Dan sahrane stradalih bit će i Dan žalosti u Bugojnu”, rekao je Ajkunić medijima.

Smrtno su stradali Nikica Radić i Pero Brzica, dok su ozljede zadobili J.Š. (1963.) i Z.D.(1972.), piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh