Crna hronika

U Neumu svo ljudstvo na požarištu, očekuje se pomoć helikoptera OS BiH

Situacija na požarištu u Neumu je teška.

Požar u Neumu - Twitter

Sve raspoloživo ljudstvo i tehnika su na terenu, a sudjeluju i lokalni dragovoljci. Trenutno nema vatrogasaca iz susjednih općina, izvjestio je u četvrtak ujutro Operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Gori šire područje planine Žaba, te teren između sela Zelenikovac, Žukovice i Drijen. Trenutno nije ugroženo stanovništvo i objekti. Situaciju pogoršavaju vjetar i nepristupačnost terena, no promet zasad nije obustavljen.

Očekuje se pomoć helikoptera OS BiH. I dalje postoji potreba za kanaderom, navodi se u izvješću Operativnog Centra.

Iz PVP Konjic doznaje se da je požar na Borcima i dalje aktivan od srijede navečer. Vatra je zahvatila mladu borovu šum, a od sinoć ponovno gori šuma u Glavatičevu. Na obje lokacije teren je miniran.

Za sada na tom požarištu nije potreban angažman helikoptera OS BiH, navode iz PVP Konjic.

Na području Mostara, Čapljine i Čitluka u protekla 24 sata uglavnom su zabilježeni požari u kojima je gorjela trava i nisko raslinje, i svi su lokalizirani, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh