Crna hronika

Sava Marinković, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca, izručen BiH

Sava Marinković, jedan od osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, izručen je BiH.

Sava Marinković - Nezavisne

Kako pišu Nezavisne, pozivajući se na izvore iz Granične policije BiH, Marinković je na sarajevski aerodrom stigao letom iz Frankfurta.

“Policijski službenici Granične policije BiH su danas na Međunarodnoj zračnoj luci u Frankfurtu preuzeli M. S. s ciljem realizacije ekstradicije posebnim letom – čarter let”, rečeno je za Nezavisne novine iz Granične policije BiH.

Kako su dodali, on je stigao na sarajevski aerodrom u 12.55 sati, nakon čega je predat pripadnicima Sudske policije Federacije BiH.

“Za M. S. je raspisana međunarodna potjernica radi hapšenja i ekstradicije u BiH, s ciljem krivičnog gonjenja zbog ubistva i teške krađe”, naveli su iz GP BiH.

Podsjetimo, u oktobru 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino Polje, grupa automafijaša je pokušala ukrasti Golf 6, te ubila sarajevske policajce Adisa Šehovića (43) i Davora Vujinovića (46).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh