Crna hronika

Novi detalji pada aviona na Nišićima: Austrijanci poginuli zbog manjka goriva!?

Ono što se do sada zna, a što je “Avaz” objavio, poginuli su državljani Austrije, Johan Satler i njegova supruga

Regionom je jučer odjeknula vijest koju je objavio portal “Avaza”, da se na Nišićima srušila letjelica te da je dvoje ljudi poginulo. Uviđaj je trajao do kasno u noć a jutros je olupina aviona prebačena na vještačenje.

Ono što se do sada zna, a što je “Avaz” objavio, poginuli su državljani Austrije, Johan Satler i njegova supruga.

I dok traje sklapanje mozaika, koji će na kraju dovesti do uzroka ove stravične nesreće, “Avaz” saznaje, da je jedan od mogućih razloga pada aviona nedostatak goriva.

Austrijanci su poletjeli iz Mađraske, s aerodroma u gradu Fertőszentmiklós i prvo slijetanje aviona zabilježeno je u Pečuhu, također u Mađarskoj.

Iz Pečuha su letjelicom VL3 – Evolution model, poletjeli prema Tuzli u kojoj su uspješno stigli.

Polazak iz Tuzle prema Nišićkoj visoravni bio je, sada je već jasno, posljednje polijetanje za Satlera i njegovu suprugu.

Nažalost nisu stigli do piste, srušili su se nekoliko stotina metara vazdušne linije na lokalitetu mjesta Duševine.

Istraga će utvrditi koliko litara je bilo u avionu kada je poletio iz Tuzle, a prema specifikaciji letjelice VL3, kapacitet rezervoara je 120 litara,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh