Crna hronika

U padu letjelice na Nišićima stradali državljani Austrije

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine su se oglasili povodom pada letjelice na Nišićkoj visoravni koja se nalazi na području Ilijaša u Kantonu Sarajevo. Navode kako su stradale dvije osobe koje su državljani EU.

letjelica - MUP KS

“Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, državljani jedne od zemalja EU”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Kako smo ranije pisali, prema našim saznanjima, u padu letjelice poginuli su državljani Austrije.

Iz Tužilaštva su navel i to da je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, zajedno sa policijskim djelatnicima MUP-a KS i predstavnicima ostalih nadležnih institucija i agencija, uputio se na lokalitet Nišićke visoravni, nedaleko od Sarajeva, gdje je danas evidentiran pad letjelice.

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanko Kajganić izdao je uputstvo za koordinisano djelovanje svih institucija i agencija koje učestvuju na uviđaju.

Mjesto događaja je osigurano radi provođenja svih potrebnih istražnih radnji i vještačenja.

Podsjetimo, o padu letjelice na Nišićima sarajevska policija je obaviještena danas u 15:00 sati. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh