Crna hronika

Donji Vakuf: Otac osuđen jer je prutom istukao dijete

Općinski sud u Bugojnu je 18. jula objavio presudu gdje je optuženi M. K. istukao sina prutom.

Donji Vakuf - Facebook

Kao razlog se navodi neprimjereno ponašanje prema drugarici iz razreda te je otac tražio da sin uputi izvinjenje drugarici zbog svog ponašanja.

U presudi se navodi:

“Optuženi M.K. je drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio mir i tjelesnu cjelovitost svog djeteta, odnosno sina E.K tako da kada je dobio poruku od njegove razrednice da se isti neprimjereno ponaša prema drugarici iz razreda. Tražeći da porazgovara sa sinom, te da uputi izvinjenje drugarici zbog svog ponašanja, natjerao malodobnog sina I.K. da mu donese prut, a nakon toga u prisustvu istog udarao dijete E. K i tom prilikom nanio mu lake tjelesne povrede u vidu masnica u predjelu desne ruke u predjelu desne strane rebara, te masnice u predjelu lijeve butine dok je za to vrijeme E. K vrištao, te oca molio da ga prestane tući.”

Optuženi M. K. je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh