Crna hronika

Banjalučani se osramotili na Farskim Ostrvima: B36 Toršavn eliminisao Borac iz Konferencijske lige

Igrač Toršavna Magnus Egilson postigao je het-trik u večerašnjem meču

Banja Luka Farski Otoci - Avaz

Fudbaleri Borca večeras su gostovali kod ekipe B36 Toršavna na Farskim Ostrvima u okviru 1. pretkola Konferencijske lige.

Banjalučani, koji su prošle sedmice opravdali ulogu favorita i s 2:0 savladali B36 u prvom meču, večeras su bili u velikim problemima.

Naime, nakon prvih 45 minuta domaći tim je vodio 1:0 pogotkom Egilsona (Egilsson) u 35. minuti.

U nastavku užasna igra Borca, a Toršavn uspijeva preko sjajnog Egilsona da postigne još dva pogotka i to oba iz penala, u 54. i 66. minuti, za 3:0. Goste u igru vraća Tatar pogotkom u 75. minuti za 3:1 u regularnom vremenu.

Nakon što ni nakon produžetaka nije bilo pobjednika, pristupilo se penalima, gdje je jače živce i više koncentracije imala ekipa B36 Toršavna i rezultatom 4:3 ostvarila plasman u drugo pretkolo.

Treba dodati i to da su i jedni i drugi utakmicu završili sa po 10 igrača jer su po dva žuta kartona zaradili Jakobsen (Jacobsen) i Gajić. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh