Crna hronika

Detalji brutalnog ubistva u Bilješevu: Nezir je pozvao Vedada na vikendicu

Prvoosumnjičeni Nezir Gadžun je uhapšen kao i njegov saučesnik, i obojici je Tužilaštvo ZDK odredilo jednomjesečni pritvor

U subotu je u Bilješevu, mjestu između Kaknja i Zenice iz vatrenog oružja ubijen Vedad Gadžun.

Prvoosumnjičeni Nezir Gadžun je uhapšen kao i njegov saučesnik, i obojici je Tužilaštvo ZDK odredilo jednomjesečni pritvor. Iako je prvobitno bilo rečeno, da je Vedad bio u društvu s Nezirom i ostalima na vikendici, to, kako saznaje portal “Avaza”, nije tačno.

– Vedad je bio u gradu s djevojkom i drugovima. Hijene su ga zvale da dođe na vikendicu i tu su ga ubili. Policija je pronašla ambalažu piva i tableta. Nezir je to konzumirao. Bilo je nekoliko boca piva praznih – kaže izvor portala “Avaza”.

Naš izvor ističe, da čim je Vedad otvorio vrata došlo do sukoba i upotrebe vatrenog oružja.

Iz zeničke policije su naveli da je izvršenim uviđajnim radnjama na licu mjesta kao i pregledom tijela pronađeni su određeni tragovi koji su ukazivali na nasilnu smrt uzrokovanu upotrebom vatrenog oružja. U toku vršenja uviđaja potvrđen je identitet nastradalog lica te je utvrđeno da se radi o G.V., rođenom 1988.godine, iz Kaknja. Također, na licu mjesta su pronađeni određeni predmeti i tragovi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela te će isti biti proslijeđeni na vještačenje.

– Provodeći aktivnosti na rasvjetljavanju predmetnog krivičnog djela, u saradnji sa službenicima Uprave policije MUP-a KS, na području Kantona Sarajevo, slobode su lišena dva lica, osumnjičena za izvršenje krivičnog djela “Ubistvo”, a radi se o licima: Š.H., rođen 1994.godine i G.N., rođen 1993.godine, oba iz Kaknja. Dana 12.06.2022.godine, nakon završene kriminalističke obrade, lica su predata dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona u nadležnost i daljnje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Ubistvo” iz člana 166. stav 1. te krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. u vezi sa članom 31. “Saučiniteljstvo”, a sve u vezi sa članom 54. “Sticaj krivičnih djela”, koja krivična djela su propisana Krivičnim zakonom Federacije BiH – saopćeno je iz MUP-a ZDK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh