Crna hronika

Dojava o postavljenoj bombi u Prvoj srednjoj školi u Velikoj Kladuši

Glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Adnan Beganović potvrdio je zaprimljenu dojavu o postavljanju eksplozivne naprave u Prvoj srednjoj školi u Velikoj Kladuši. Pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša već su evakuisali sve učenike i kompletno osoblje, a u toku je kontradiverzioni (KDZ) pregled objekta.

škola u Velikoj Kladuši - Radio Velika Kladuša

“Zaposlenici Radija Velika Kladuša negdje iza sedam sati ujutro, obavijestili su nas o primitku e-maila sa prijetećim sadržajem. U poruci je navedeno kako je u Prvoj velikokladuškoj srednjoj školi postavljena eksplozivna naprava, odnosno da će ona biti aktivirana između 10 i 12 sati. Policijski službenici su odmah preuzeli i pregledali prijeteću poruku, te adekvatno postupili. Srednjoškolska zgrada hitno je evakuisana i u toku je kontradiverzioni (KDZ) pregled”, izjavio je glasogovornik Policije USK Beganović.

Naglašeno je kako su policijski službenici ovakvu poruku shvatili maksimalno ozbiljno, te da su u skladu s tim i profesionalno postupili. Bez obzira na prethodne brojne lažne dojave širom Bosne i Hercegovine, pristupilo se detaljnom pregledu i provjeri objekta. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh