Crna hronika

Vatra progutala farmu kod Lukavca, šteta milionska

Na farmi Milo Selo koja se nalazi u podnožju planine Ozren nadomak Lukavca jutros je izbio požar, a prve procjene kažu da je nastala milionska šteta.

Požar na farmi u Lukavcu - avaz.ba

Pod još uvijek neutvrđenim okolnostima jutros oko 10 časova izbila je vatra koja je u potpunosti uništila centralnu farmu koza i ovaca Milo Selo u podnožju planine Ozren nadomak Lukavca.

Kako su naveli iz vatrogasne jedinice iz Lukavca, vatru je pod kontrolu uspjelo staviti deset vatrogasaca, prenio je Klix.

U vrijeme izbijanja požara sve životinje su bile na izmuzištu tako da nijedno od grla nije povrijeđeno, a prema navodima vlasnika farme u prvim procjenama nastala je milionska šteta.

Na farmi se trenutno nalaze policijski službenici koji osiguravaju mjesto događaja, s obzirom na to da vatra na pojedinim dijelovima parcele i dalje tinja.

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix.ba je kazala da u ovom požaru nije bilo povrijeđenih osoba, istaknuvši da će njihovi službenici skupa sa inspektorom protivpožarne zaštite obaviti uviđaj kada se za to steknu uslovi.

O događaju je obavješten i kantonalni tužilac.

Inače, na ovoj farmi su nastajali proizvodi od kozijeg mlijeka te povrće, voće, med, pekmezi, džemovi i čajevi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh