Crna hronika

Vlada KS o tragičnom samoubistvu 14-godišnjakinje: Svi mi nosimo odgovornost

Nakon mnogo godina popunit ćemo i stručne službe škola sa psiholozima i socijalnim radnicima, navodi se

Hitna pomoć, Sarajevo - Nezavisne.com

Bosnu i Hercegovinu je potresla vijest o samoubistvu 14-godišnje djevojčice u Sarajevu.

Služba za protokol i press Kantona Sarajevo uputila je saopćenje povodom ovog tragičnog događaja te su izrazili iskreno suosjećanje zbog preranog odlaska učenice.

– Molim Boga da njenim roditeljima i porodici, njenim drugarima i drugaricama, nastavnicima i svima koji su je poznavali, podari snage u ovim danima, te ublaži bol i tugu.

Svi mi nosimo odgovornost da našoj djeci i mladim ljudima pružimo podršku i budemo uz njih u vremenima odrastanja i velikih izazova.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo je puno radilo u proteklom periodu na unapređenju sigurnosti i dobrobiti učenika, a pregled aktivnosti možete pogledati na linku Sigurnost i zaštita učenika | mo.ks.gov.ba.

Ali, bez obzira na sve do sada urađeno, svjesni smo da nikada nije dosta. Mi ćemo u Ministarstvu još jače nastaviti da naše nastavnike i zaposlenike škola uključujemo u cjeloživotno obrazovanje, kako bi još kompetentnije mogli da brinu o dobrobiti učenika.

Nakon mnogo godina popunit ćemo i stručne službe škola sa psiholozima i socijalnim radnicima.

Našim roditeljima ćemo nastaviti da pružamo programe osnaživanja roditeljskih kompetencija.

Još jednom iskazujem izraze suosjećanja porodici u boli koja ostaje. Ostaje poziv da svi budemo budni i predani, da napravimo čvrsto savezništvo za dobrobit naše djece – zaključeno je u saopćenju. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh