Crna hronika

ELMIRA JE POMAGALA SVIMA, A NIKADA O TOME NIJE PRIČALA: POTRESNA ISPOVIJEST NAJBOLJE PRIJATELJICE STRADALE DJEVOJKE

Prijatelji, poznanici, komšije i članovi porodice još uvijek su u šoku nakon sinočnje tragedije koja je Stolac zavila u crno.

Elmira SEfić - Hayat

Elmira Sefo, 27-godišnjakinja poginula je usljed zemljotresa kada je stijena pala na njenu kuću.

Kako za Hayat.ba pričaju komšije preminule, sa najviše litice iznad kuća su se pokrenule stijene i obrušile su se u pravcu kuća.

Jedna od najvećih stijena pala je na kuću porodice Sefo. Ostale su se zadržale na cesti, podzidama ili između kuća. Elmirina majka je povrijeđena i porodici u ovim trenucima najviše treba mir – rekli su neki od komšija. prneosi “Hayat“.

Dugogodišnja prijateljica tragično stradale djevojke A.H. ne može da vjeruje da se ova nesreća desila. Kroz suze nam priča kako joj je jako teško i da se ne može pomiriti s tim da je Elmira nastradala.

Ja evo ne znam ni šta bih rekla. Ovo je tolika tragedija i to čudna. Nemam pojma ni šta da mislim. Cura zdrava, prava nestala je u sekundi – govori naša sagovornica.
Amin, da se Allah dž.š. smiluje – rečenica je kojom je Merima Šarić počela priču o tragediji u Stocu u kojoj je na bolji svijet preselila njena prijateljica i, kako kaže, njen veliki oslonac.

Merima i Elmira družile su se 19 godina. Zajedno su od školskih klupa dijelile i dobro i zlo.

Elmira nije bila meni samo oslonac i sve, već i njenim roditeljima. Bila je magistar Fakulteta zdravstvenih studija-fizioterapeut. Pomagala je svima od komšiluka, džamije, starim osobama. Obilazila je sve redovno. A nikada nije pričala o tome…

Merima kaže da bi o Elmirinim djelima čula od onih koje je posjetila, kojima je pomogla pa bi joj rekli da im je Elmira donijela hranu, došla da izmasira…

Na sve moguće aktivnosti u Stocu je išla. Trudila se maksimalno da doprinese zajednici. U vrijeme korone sve je obilazila, kuhala im, nosila. Ona je bila duša od cure. Veliki gubitak za nas sve, našu zajednicu, čaršiju – s tugom nam priča Merima.
Od Elmire se oprostila i na Facebook-u.

Umrla je moja Elmira Sefo , moje sve, pola mene. Kako dalje nastaviti bez tebe pitam se…
Allah dz.š zna da si bila posebna u svakom smislu i uzeo te je k Sebi od nas.
Ramazan si provodila u ibadetu, postu i dobročinstvu.
Sestro moja, neka ti dragi Allah dž š podari lijepi džennet, umrla si kao šehid u mjesecu ramazanu. Neka oblakša svima nama, tvojim sestrama, roditeljima, rodbini i prijateljima.

Puno je godina druženja od osnovne škole do danas. Ne bi dan jedan prošao a da se nismo čule. Cijelo vrijeme me vuče navika da te nazovem i poruku ti pošaljem.

Izgubila sam najbolju prijateljicu, roditelji njeni i sestre najvećeg oslonca…

Pitala sam te svako malo kad ćemo na kafu, ali obaveze nam nisu dozvoljavale… Rekla bi mi hajde Merima ima dana, ali nema više, nema…
O tvome dobročinstvu svi pričaju i po tome ćemo te pamtiti.
Puppy moja, ptico Džennetska čuvaj mi se! Volim te!

Merima i Elmira – Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh