Crna hronika

Dramatična izjava Muriza Memića: Neću otići kao kukavica, gubim strpljenje, uzet ću pravdu u svoje ruke

Muriz Memić, otac stradalog mladića Dženana Memića, godinama traži istinu o tome šta se desilo njegovom djetetu.

Muriz Memić - Screenshot/Source.ba

Nikada nije gubio nadu i vjeru u to da će istina pronaći svoj put, sada kaže kako u posljednjih nekoliko dana počinje da gubi strpljenje i sabur. Upozorio je na to i otac ubijenog Davida Davor Dragičević, koji više od sedmice boravi u šatoru ispred Tužilaštva BiH.

“Istina je ono što je Davor Dragičević rekao da nemam više strpljenja. Noćima nisam spavao. Od posljednjeg ročišta sam skroz pogubio živce. Tužilac koji me prvi dočekao sa nogama na stolu, sada se samo prošetao kroz sudnicu, ništa nije htio da kaže. Ne sjeća se ničega. Vidimo presudu Vrhovnog suda da se uopšte nije desila saobraćajna nesreća, kako je mogla proći onda poligraf. Odakle Alisi udarci na glavi, ako je nije udarilo auto. Sve je to Meris Ćato trebao reći. Dalida Burzić mu je sve naređivala kako će i šta će”, kazao nam je Memić.

Bojim se šta će se desiti na kraju

Dodaje kako samo želi pravdu za svoje dijete, ali da se boji jer Sud traži čvrste dokaze.

“Javnost zna da oni lažu. Mevludin Halilović je lagao, on je smijenjen zbog slučaja Dženan Memić. Sud ne gleda to tako, Sud traži čvrste dokaze. Bojim šta će se desiti na kraju, a ja neću da izađem iz sudnice, a da oni budu oslobođeni. Čuli ste šta je svjedok M16 rekao, ali to nije dovoljno. Makar koliko sam do sada naučio o pravu. Onda i one uvrede advokata koji ih brane. Evo, ja opet molim da to ne rade. Meni je dijete ubijeno, ja hoću istinu za svoje dijete, oni neka brane svoje klijente, ali ne moraju na ovaj način”, kazao je Memić.

Kaže da noćima razmišlja o svemu, ali da mu se najviše u glavi vrti da ne obruka svog porodičnog advokata Ifeta Ferageta.

“Ifet me je šest godina molio za strpljenje. Dobili smo dvije presuda, ali ja… Ne znam šta će na kraju izaći iz svega ovog. Još prije šest godina, 9. februara se znalo kako je ubijen moj Dženan, ali evo šta su uradili Dalida Burzić i Vahid Ćosić i ostali”, istaknuo je Memić za Source..

Dodao je i kako je očekivao da se ranije javi Asim Crnalić i pruži podršku Feragetu. Ali, evo neka dođe na sljedeće proteste i vidi koliko ljudi podržava istinu.

“Mislim da postoji način da se urade konkretnije stvari, ali ne znam zašto to ne urade. Ne možete vi reći tužiocu kako će raditi. Mislim da postoji način i da se može puno brže uraditi. Treba uhapsiti prave odgovorne i oni moraju reći. Moraju zbog sebe. Kada svi vide priliku da se mogu izvući iz ovoga, svi će to uraditi. Od četiri svjedoka smo čuli da je Hasan Dupovac skidao snimak, ali evo vidite koliko čekamo…”, kazao je otac stradalog Dženana.

Neću otići kao kukavica

U jedno je siguran, da ukoliko ne bude pravde na ovaj način, on će pravdu uzeti u svoje ruke.
“Imamo mi podršku naroda, ali opet nekako sve to oni prešute. Ovdje se mora uraditi nešto konkretnije, a ne samo klimati glavom. Nešto ćemo poduzeti. Mi nikako ne spavam od posljednjeg ročišta. Počeo sam da gubim strpljenje, ne znam ni kako da objasnim. Dozvoliti na kraju da nas poraze, to ne bih mogao nikako. Ja ću na kraju uzeti pravdu u svoje ruke, ja to ne krijem. Šta sada uraditi? Njih je 45 po krivičnoj prijavi. Prema kome ću ja sada krenuti. Ne mogu ih sve stići. Ali uradit ću na kraju, šta ću uraditi. Ne smiju se igrati sa nama. Neću dozvoliti da budem ponižen. Neću sutra da kažu pokušao je, ali eto nije uspio”, kazao Memić, prenosi Source.

Muriz Memić kaže i kako razmišlja o tome šta bi sada rekao Dženanu.

“Mi vjerujemo da ćemo se sastati sa Dženanom. Ne bih mogao podnijeti da se sastanem sa njim i da mi kaže da sam ga izdao. Da mi kaže da sam bio kukavica. Ne zanimaju me više posljedice, nemam šta izgubiti. Kakav god bude kraj, meni nije žao da sutra odem da se sastanemo, ali neću otići kao kukavica. Ne mogu ga izdati. Svi ste čuli kakav je bio, mnogi su ga zavoljeli i oni koji ga nikada nisu upoznali. Najbolje znam kakav je bio i šta smo sve dijelili”, emotivno je kazao Memić, prenosi Source.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh