Crna hronika

Zagreb: Od korone umro 11-godišnji dječak, jučer je primljen u bolnicu

Dječak rođen 2010. godine preminuo je rano jutros od posljedica covida-19 u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, potvrđeno je Indexu iz te bolnice.

Koronavirus - Srbijadanas.com

Prof. dr. Goran Tešović, pročelnik Zavoda za infektivne bolesti djece na Klinici “Fran Mihaljević” rekao je kako trenutne informacije govore da dijete nije imalo potvrđenih prijašnjih bolesti, te da je potvrđen virus.

– Obdukcijom će se utvrditi točan uzrok smrti, no informacije kojima u ovom trenu raspolažemo su da je dijete prekjučer dobilo visoku temperaturu, grlobolju, glavobolju i malaksalost, što je uobičajena klinička slika. Nažalost, jutros u 5.20 je proglašena smrt. Dijete je bilo starosti 11 godina i 5 mjeseci – kaže prof. Tešović.

Napominje kako su ovakvi ishodi vrlo rijetki, ali da se na, žalost mogu dogoditi,piše Slobodnadalmacija


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh