Crna hronika

Jedan od planinara koje je zatrpala lavina na Bjelašnici je Dinno Kasalo, njegova supruga zadobila dvostruki prijelom noge

Kasalo je napisao kako je njegova supruga doživjela dvostruki prijelom noge.

Fotografije s Bjelašnice: Moguća lokacija nesreće - A. ČENGIĆ - N. ĆOROVIĆ

Na Bjelašnici je danas lavina zatrpala planinare koji su krenuli u pohod na vrh Krvavac na Bjelašnici. Oni su se sami uspjeli izvući iz snijega, te srećom nisu bili u životnoj opasnosti, piše Avaz.

Međutim, jedan od planinara Dinno Kasalo, majstor fotografije, reditelj brojnih dokumentarnih filmova i veliki zaljubljenik u prirodu, na Facebooku je podijelio fotografiju napravljenu prije nesreće, a u komentarima je napisao kako je njegova supruga doživjela dvostruki prijelom noge.

– Sudbina – napisao je Kasalo u jednom od komentara, dok su mu brojni prijatelji poželjeli brz oporavak i povratak na stazu.

– Zaljubljenost u suprugu i planinu, doći će mi glave – napisao je Kasalo, koji se našalio i u teškim trenucima.

Zbog otežanog pristupa planinarima, najvjerovatnije će biti zatraženo podizanje helikoptera.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh