Crna hronika

Državljanin BiH divljao na autocesti u Austriji: Pored policije projurio brzinom 237 km/h – uhvatili ga u potjeri

U Leobendorfu u Austriji na autocesti A22, 30-godišnji Bosanac prošao je pored patrole civilne policije brzinom od 237 km/h i to će ga sigurno skupo koštati…

Austrijska policija - Srpskainfo.com

U Leobendorfu u Austriji na autocesti A22, 30-godišnji Bosanac prošao je pored patrole civilne policije brzinom od 237 km/h i to će ga sigurno skupo koštati, jer je za 107 km/h premašio brzinu više od dozvoljene. Incident se dogodio u utorak pola sata nakon ponoći u smjeru Beča.

Policija je uočila jureći automobil prilikom kontrole na autocesti kada je projurio pored njih, a očito ih ni on nije primijetio i policajci su krenuli u potjeru za njim. Tokom noćne potjere kalibriranim brzinomjerom s video snimanjem ustanovili su da vozač juri 237 kilometara na sat, dok je u tom dijelu maksimalna dozvoljena brzina 130 km/h.

Zbog ovako velikog prekoračenja brzine, 30-godišnji Bosanac isključen je iz prometa. Protiv njega će nadležna policijska uprava podnijeti prijavu, javlja austrijski Heute.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh