Crna hronika

Za smrt Nejre Hamzić i njene nerođene bebe vozač Audija dobio samo četiri godine i deset mjeseci zatvora

Hamza Ćatić uzrokovao tešku nesreću u Hadžićima

Nakon provedenog suđenja, Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je nepravomoćnu presudu kojom je Hamza Ćatić (24) osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog teške saobraćajne nesreće u Hadžićima kojom prilikom je smrtno stradala 35-godišnja trudnica Nejra Hamzić.

Kako nam je objašnjeno iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda, presuda je izrečena nakon glavnog pretresa, a optuženom je dobio i mjeru zabrane upravljanja vozilima svih kategorija u trajanju od četiri godine.

Jurio magistralnim putem
Stravični sudar desio se 17. aprila ove godine oko 18:50 nakon što se Ćatić, prilikom pretjecanja, svojim Audijem kretao magistralnim putem M17 brzinom većom od dozvoljene, te je ugrozio javni promet i doveo u opasnost živote ljudi.

Nastradala Nejra Hamzić nalazila se u vozilu Seat Ibiza kojim je upravljala njena prijateljica Nejra Šabanović (26) iz Sarajeva.

Teške tjelesne povrede zadobili su vozači Audija Hamza Ćatić (24) i Seat Ibize Nejra Šabanović (26) kojima je ljekarska pomoć tada ukazana na KUM-u KCUS-a, a bili su zadržani na liječenju na klinici za ortopediju. Lakše povrede zadobila je S. S.

Strane imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Sarajevu.

Nevjerovatno niska zatvorska kazna šokirala je Nejrinog supruga Semira Hamzića koji je u jednom trenu ostao bez supruge i nerođenog djeteta.

– Ovo je smiješno. Četiri godine za dvostruko ubistvo i teške tjelesne povrede Nejre Šabanović. Presuda je sramotna, ubio mi je suprugu i dijete. Punica me zove, plače. Apoteku opljačkaju pa dobiju četiri godine, a ne da ubiješ dva života. Ovo je meni isto kao da je uzeo pištolj i upucao Nejru. U pitanju je bila situacija koju je on radio namjerno. Da mu je pukla guma iznenada pri brzini od 40 kilometara na sat, ja bih mu halalio, ali on je pretjecao i sve gledao. Da je dobio sto godina, zatvora, ja nju vratiti ne mogu, ali četiri godine …. Sve mi se u duši stislo – kazao je za portal “Avaza” Semir Hamzić.

U potresnoj ispovijesti Nejre Šabanović koju je ranije dala za portal “Avaza” ona je ispričala da se mjesecima oporavljala nakon što su joj noge i ruka bili polomljeni u nesreći.

– U bolnici sam ostala dva mjeseca, skoro četiri nisam nikako mogla sjesti. Izgubila sam dosta krvi, primila sam dosta vrećica krvi i plazme. Odbijala sam hranu i izgubila dvadesetak kilograma. Teško je ovo, veliko iskušenje od Boga i nadam se da ću ga savladati.

Nikad neću zaboraviti prijateljicu
– S druge strane, nikada neću zaboraviti prijateljicu niti mogu oprostiti. Molim Boga da njenoj porodici da snage i sabura. Ja sam izvukla živu glavu, ali moja Nejra nije. Pitam se je li moralo tako biti? Nje više nema, a ja ću cijeli život osjećati teške posljedice ove nesreće zbog momka koji je divljao, onako jer mu je ćeif, po cesti i ubio ženu koja je trebala na svijet donijeti jedan novi život – sa suzama u očima govorila je Nejra Šabanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh