Crna hronika

Snimak nereda u Mostaru: Policija pucala u zrak kako bi smirila huligane

Tokom sukoba navijača u Mostaru povrijeđeno je više osoba, među kojima su i dvojica policajaca, a jedan mladić je čak životno ugrožen.

Neredi u Mostaru - Screenshot

Građani su iz svojih domova snimili kako je izgledao ovaj sukob u kojem je policija intervenisala i pucnjima u zrak.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić potvrdio je za Klix.ba da je došlo do obračuna navijača u kojem su jedni druge gađali kamenicama, pirotehničkim sredstvima i drugim objektima koje su huligani mogli pronaći na ulici.

To se vidi i na snimku do kojeg je došao Klix.ba, a na kojem se čuje i da policija pucnjima u zrak pokušava smiriti situaciju.

Osim pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a, na teren su izašli i specijalci Jedinice za podršku koji su uz veliki napor smirili huligane.

Nakon što se smirila situacija, na ulici su mogle biti vidljive stvari uništene tokom nereda, a na jednom mjestu je bila primijetna i krv.

OBRAČUN NAVIJAČA
U sukobima u Mostaru povrijeđena i dvojica policajaca, jedan mladić životno ugrožen
Kako nam je potvrđeno iz mostarske bolnice, jedan mladić 2002. godište je tokom sukoba zadobio povrede koje su trenutno opasne po život, a povrijeđena su i dvojica policajaca.

Od svjedoka sa mjesta događaja smo saznali da se dogodio sukob navijača Veleža i Zrinjskog i to zbog grafita.

Navodno su navijači HŠK Zrinjskog u neposrednoj blizini mjesta gdje je došlo do tučnjave, crtali grafit. Prvo su grafit, kako kažu, namjeravali crtati navijači Veleža, da bi danas na isti zid došli navijači Zrinjskog.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh