Crna hronika

Detalji sukoba navijača u Mostaru: Mladić zadobio povrede opasne po život

Stanje na licu mjesta je trenutno mirno, a policija se dala u potragu za učesnicima incident a, koji su se po dolasku specijalaca razbježali na sve strane.

Policija FBiH - Nezavisne.com

Više osoba je povrijeđeno u sukobu koji se dogodio u 14.50 sati na raskrsnici kod hotela „Ero“ u Mostaru, dok je na pojedinim objektima pričinjena znatna materijalna šteta.

Sukob navijača u Mostaru – BLJESAKINFO

Sukob zbog grafita
Prema prvim informacijama, riječ je o navijačima fudbalskih klubova „Velež“ i „Zrinjski“. Oni su se, navodno, sukobili zbog navijačkih grafita ispisanih na dva objekta u blizini.

Kako je potvrđeno iz policije, a što smo saznali i na licu mjesta, u ovom krvavom sukobu je učestvovalo skoro 200 osoba, koji su se, međusobno, tukli drvenim palicama, inventarom iz jednog ugostiteljskog objekta, staklenim flašama, a u velikoj mjeri su upotrebljavali pirotehnička sredstva.

Iako je na lice mjesta odmah stigli pripadnici Policijske uprave Mostar, ipak, sukob je prijetio poprimanju dramatičnih razmjera, pa su angažirani pripadnici Jedinice za podršku MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, odnosno, specijalna policija, koja je u konačnici ovaj incident i stavila pod kontrolu.

Stanje na licu mjesta mirno
Stanje na licu mjesta je trenutno mirno, a policija se dala u potragu za učesnicima incidenta, koji su se po dolasku specijalaca razbježali na sve strane.

Na licu mjesta su uz policiju djelovale ekipe Hitne pomoći i Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Teške tjelesne ozljede
– Muška osoba E. P. (2002.) je hospitalizirana u SKB Mostar. Zadobio je teške tjelesne ozljede koje su trenutno opasne po život – rečeno je Feni iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

E. P. je prva pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safaet Mujić” odakle je prebačen u SKB Mostar, prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh