Crna hronika

Doktorica koja je operisala malu Dženu nema licence Ljekarske komore KS!

Doktorica Nina Jovanović koja je operirala dvoipogodišnju djevojčicu iz Kaknja u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, a koja je trenutno u teškom stanju i u životu je održavaju samo aparati, nije član Ljekarske-Liječničke komore Kantona Sarajevo i nema licencu Komore!

Nina Jovanoviić - Radiosarajevo

To je iz Ljekarske-Liječničke komore Kantona Sarajevo potvrđeno na upit Ministra zdravstva KS prof. dr. Harisa Vranića.

“Na zahtjev Ministra zdravstva prof. dr. Harisa Vranića obavještavamo Vas da dr. Nina Jovanović nije član Ljekarske-Liječničke komore RS, i nema licencu naše Komore, dok dr. Jasmina Halimić posjeduje važeću licencu i član je Ljekarske-Liječničke komore KS”, navedeno je u dopisu kojeg potpisuje predsjednica Komore, prof. dr. Kesenija Miladinović.

Podsjetimo, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ušla je jutros u prostorije privatne poliklinike “Bejtović” u okviru istrage slučaja ovog slučaja.

Inače, zahvat se radio u privatnoj ordinaciji “Halimić”, a doktor Benjamin Bejtović je potvrdio da je iznajmio prostor za operaciju. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh