Crna hronika

Objavljena posljednja fotografija radnika koji su upali u rijeku Bosnu

Dvojica radnika koji su danas oko 14:00 sati upali u rijeku Bosnu u mjestu Topčić Polje pored magistralnog puta M-17 su državljani Turske, a za njima se intenzivno tragalo dok nije pao mrak.

Fotografija radnici - Radiosarajevo

Dvojica radnika su sa skele na 10 metara visine, upala u rijeku Bosnu, a uzrok pada nije poznat.

Odmah po prijavi, policija se uputila na mjesto događaja i počela je potraga za nestalim muškarcima. Potragu za njima je uveliko otežalo i to što je, usljed obilnih padavina, Bosna nabujala, a vodostaj je viši nego što je to uobičajeno.

Svjedok nesreće ispričao je šta se desilo na gradilištu.

“Jedan je ostao na skeli, a dvojica su propala. Kran je radnike dovukao do skele stuba, a tu su, nažalost, propali i završili u rijeci Bosni. Od 14 do 16:30 sati smo cijelo područje pretraživali, ali nažalost, nismo nikakav trag pronašli. Radnici, kolege i šefovi su u suzama. Šta da vam kažem, ne dao bog nikome” – izjavio je svjedok nesreće za portal Crna-Hronika.

Kako se saznaje, radnici za kojima traje intenzivna potraga su iz Turske, a u BiH ih je angažovala turska kompanija ‘Cengiz’


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh