Crna hronika

U dvije saobraćajne nesreće u Tomislavgradu povrijeđeno više osoba

Na magistralnom putu M 6.1 na predjelu zvanom Bobara, općina Tomislavgrad u ponedjeljak su se u kratkom vremenskom razmaku dogodile dvije saobraćajne nezgode u kojima su povrijeđene četiri osobe.

nesreca Tomislavgrad - FENA

Kako su izvijestili iz MUP-a Kantona 10, u prvoj nesreći učestvovali su 73-godišnji M.M iz Tomislavgrada, upravljajući motornim vozilom marke “VW “Golf” hrvatskih registarskih oznaka koji je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede i 56-godišnji S.M. iz Čapljine, upravljajući motornim vozilom marke “Peugeot” koji je također lakše povrijeđen.

Vozačima je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Tomislavgrad, nakon čega je M.M. prevezen u Kantonalnu bolnicu u Livnu, na daljnje liječenje.

Na istom mjestu, 45 minuta kasnije, dogodila se druga saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali 79-godišnji I.Č. iz Tomislavgrada i 66-godišnji I.B. iz Splita s vozilom VW “Golf”.

U nesreći je Splićanin lakše povrijeđen, dok je 79-godišnjak iz Tomislavgrada zadobio teže povrede te je nakon ukazane liječničke pomoći u Domu zdravlja Tomislavgrad prevezen u Županijsku bolnicu u Livnu na daljnje liječenje.

Jedno je vrijeme na toj dionici saobraćaj bio zaustavljen, a uviđaj na mjestima saobraćajnih nezgoda obavili su pripadnici PU Tomislavgrad.

Iz MUP-a Kantona 10 vozačima skreću pažnju da prilagode brzinu vožnje uslovima i stanju na putu i izbjegavaju rizična pretjecanja. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh