Crna hronika

SLIKE POGINULIH MLADIĆA CIJEPAJU DUŠU: Region plače za Đorđem, Borisom i Farisom koji su poginuli u Austriji

Nakon što su u Gracu izvršili zvaničnu identifikaciju i iz tog austrijskog grada dopremili njihova tijela, protekleg vikenda sahranjena je mladost BiH – trojice mladića čiji je život u teškoj saobraćajnoj nesreći slijetanjem s mosta ugašen u rijeci Muri.

Austrijska policija - Srpskainfo.com

U ovoj tragediji koja je šokirala i potresla region, tri bosanskohercegovačke porodice su zavijene u crno, a najmlađi nastradali imao je samo 22 a najstariji tek 27 godina.

Poginuli su Đorđe Rogić (22) iz Prnjavora, Boris Babić (27) iz Prijedora i Faris Suljagić (27), koji je državljanin Slovenije, ali je rodom iz Sarajeva.

Kako “Novosti” saznaju, bili su izuzetni prijatelji, a u Austriji su se obreli u potrazi za boljim životom i obrazovanjem. Uz povremene poslove su i studirali. Igrom zle sudbine, zajedno su im u gotovom istom trenu prekraćeni životi u austrijskoj rijeci i potom su, za neizmjernu tugu ne samo njihovih najbližih, u kovčezima vraćeni u postojbinu.

Samo nekoloko sati ranije prije nego što će skončati svoje mlade živote, i ne sluteći da će tako prerano otići sa ovog svijeta, ova trojica mladića iz BiH su na društvenim mrežama objavila zajedničku fotografiju.

– Umjesto da nam sa osmijesima, radošću, jednog dana i sa diplomama dođete, vi nam se u sanducima vraćate, da vas, na pragu života u crnu zemlju ukopamo!…- odjekivalo je, na sahranama kakve se ne pamte, bolom skrhanih nad kovčezima prerano ugašene mladosti, čiju sudbinu kao da je oplakivalo i samo nebo uz obilne kiše u BiH.

“Novosti” saznaju da je Fariz Suljagić, uz organizovanu pogrebnu povorku iz Sarajeva, sahranjen u Batovu, kod Rogatice, rodnom kraju roditelja. Boris Babić počiva na Gradskom groblju u Prijedoru, a najmlađi Đorđe Rogić, takođe na sahrani koja se uprkos velikom nevremenu ne pamti ne samo u prnjavorskom kraju, upokojen u mesnom groblju Crkvište-Hrvaćani, kod Prnjavora.

AUTOMOBIL S MOSTA ZAVRŠIO U RIJECI
Prema pisanju austrijskih medija i podacima Profesionalne vatrogasne brigade Grac, tragedija se dogodila posljednjih dana oktobra između subote i nedjelje oko 2:45 sati na Puntigamer mostu. Automobil, u kome su se nalazila trojica mladića, sletio je s ceste, probio barijeru te udario u srednji otok mosta i na kraju potonuo u vodu.

– Policija je angažovala ronioce i riječne spasioce. Prilikom izvlačenja vozila iz vode korištena je dizalica, a u automobilu su bila zarobljena dvojica mladića. Ronioci su naknadno na području nesreće iz Mure izvukli tijelo 27-godišnjeg državljanina BiH, koji je najvjerovatnije u nesreći bio izbačen iz automobila-saopštili su austrijski mediji.

Javnosti još nisu poznate okolnosti pod kojima se desila ova tragedija, inače pri velikoj magli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh