Crna hronika

DŽONIĆEVA LJUBAVNICA JE SAUČESNIK ZLIKOVACA?! Slagao da su mu sinovi i Jojke saučesnici da bi zaštitio nekoga do KOGA MU JE STALO!

Novo saslušanje Gorana Džonića (54), vatrogasca u penziji, osumnjičenog za ubistvo svojih rođaka u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac, zakazano je za sutra u Višem javnom tužilaštvu u Nišu

Između ostalog, izjasnio i zbog čega je rođene sinove, ali i dvojicu komšija označio kao svoje saučesnike, a znao je da oni nemaju veze sa zločinom.

Monstruozno delo

Kako naš izvor otkriva, sumnja se da je Džonić namerno slagao da su mu sinovi Stefan i Milan i braća Milošević iz Moravca, Kostadin i Konstantin, poznatiji kao braća Jojke, pomagali u zločinu kako bi zaštitio svog pravog pomagača u ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (25).

– On prvo mora da otkrije zašto je umešan, tj. zašto je učinio tako monstruozno krivično delo. Zatim mora da objasni zašto je imenovao sinove za saučesnike kada je znao da su oni u vreme ubistva bili svako na svom poslu. Takođe, Džonić bi trebalo da odgovori i na pitanje da li je braću Milošević umešao u masakr jer je znao da imaju kriminalnu prošlost i da su kao takvi pogodni za to da uperi prst u njih – kaže izvor Kurira i dodaje da sve ove nelogičnosti tužilac mora da razjasni.

Naš sagovornik kaže da protiv braće Džonić i braće Milošević zasad nema drugih dokaza, osim izjave Gorana Džonića, a kolege Stefana Džonića su u ponedeljak u tužilaštvu potvrdile njegov alibi, tj. rekli su da je on u noći između 26. i 27. septembra bio na poslu u Vojsci Srbije. Izvor kaže i da se očekuje da će i kolege Milana Džonića, ali i svedoci braće Milošević, potvrditi njihove alibije.

– Ipak, postavlja se pitanje da li je vatrogasac u penziji sasvim sam počinio trostruko ubistvo ili je morao da ima barem jednog saučesnika – kaže izvor i nastavlja:

Krije pomagača

– Sve je više onih koji veruju da Džonić svesno sabotira istragu kako bi zaštitio nekoga do koga mu je jako stalo, a ko je možda sa njim počinio ovo zlodelo. Namerno je istražiteljima ukazao na pogrešne ljude kao svoje saučesnike kako bi možda pravi saučesnik ili čak egzekutor imao vremena da se skloni. Ono što je istražiteljima još uvek interesantno jeste i jedna minđuša nađena na mestu gde su spaljena i zakopana tela Đokića.

– Na mestu spaljivanja tela nađena je ženska minđuša, ali se ne zna da li je ovaj komad nakita pripadao Gordani ili Lidiji. Ukoliko se utvrdi da minđuša nije pripadala ubijenim ženama, onda je nesumnjivo pripadala nekome ko je bio na mestu zločina – kaže sagovornik.

Podsetimo, Goran Džonić je na saslušanjima u policiji više puta menjao iskaz, a u tužilaštvu se branio ćutanjem.

Motiv

Zavist ili ljubomora

Dalja istraga bi trebalo da odgovori i na pitanje zašto su Ðokići ubijeni, pa spaljeni.

– Goran Džonić je znao da njegov brat od tetke, vlasnik menjačnice Goran Ðokić, novac drži u automobilu. Zašto jednostavno nije ukrao kola? Da li, pored novca, postoji još neki motiv za svirepo ubistvo, kao što su ljubomora ili zavist – kaže izvor iz istrage i dodaje da pištolj ubijenog Gorana još nije pronađen.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh