Crna hronika

KOD BRAĆE JOJKE ŠOK, FAMILIJI JEDNOSTAVNO NE IDE U GLAVU: Šta nas ovo snađe, oni ne bi ubili Đokiće POLICIJA UZELA SNIMKE KAMERA

Mi smo finansijski stabilna porodica, nama pare nisu potrebne, posebno na taj način, da nekome uništiš porodicu. Pa, šta bih ja svojoj deci kupila od tih para, šta bih im donela kući? – ogorčeno kaže supruga jednog od braće

ALEKSINAC – Moj muž može da bude i ovakav i onakav, ali nikome ne bi oduzeo život. Emotivan je, to je čovek koji ima dvoje dece, a takav je i njegov brat. Ne znam šta nas je ovo snašlo. Nikakav kontakt sa čovekom koji je njih upleo u priču nikada nismo imali. Ovo je priča za film, jedan košmar koji nikako da prestane, katastrofa za celu našu porodicu. Moj suprug je u to vreme bio u kući, imamo video-nadzor, svi dokazi su na njegovoj strani. Njegova nevinost će biti utvrđena, biološkim ili nekim drugim dokazima. Znam da je dug put do istine, ali ona će se saznati.

Tako je govorila za Novosti supruga jednog od braće Kostadina i Konstantina M. iz sela Moravac, poznatijih kao Jojke, koji su u petak uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca.

Zbog ubistva porodice Đokić uhapšeni su i Goran Džonić, brat od tetke ubijenog vlasnika menjačnice, kao i njegovi sinovi Stefan i Milan DŽonić, a policija je raspisala i poternicu za još jednim muškarcem, koji je, kako nam kažu u selu Moravac, napustio zemlju dva dana nakon stravičnog zločina.

– Taj za kojim se traga je dugo živeo u Nemačkoj, ali se pre dve godine vratio. Bio je ovde do dva-tri dana nakon ubistva Đokića. Čuli smo da se vratio u Nemačku, tako da sada nikog nema u njegovoj kući. Znamo da se družio sa braćom koju ovde svi zovu Jojke, ali ne znamo čime se on bavio i šta je radio – pričaju meštani.

U Srbiji, osim kazne za brzu vožnju, nemaju nijedan prekršaj, a mediji ih predstavljaju kao da imaju debeo dosije u policiji. Koje delo, koji dosije? Ne znam stvarno odakle to. Jesu ležali u zatvoru u Švedskoj, i jedan i drugi, ali odležali su svoju kaznu, jedan 2008, a drugi 2011. godine. I to što su “ležali” nema veze sa ovakvim gnusnim činom. Mi smo finansijski stabilna porodica, nama pare nisu potrebne, posebno na taj način, da nekome uništiš porodicu. Pa, šta bih ja svojoj deci kupila od tih para, šta bih im donela kući? – ogorčeno kaže sagovornica.

– Oni čak nisu ni poznavali ni Gorana Džonića, ni porodicu Đokić, ni ljude sa kojima se dovode u vezu. Oni vredno rade za svaki svoj dinar i nikakve pare im nisu bile potrebne. Već četiri generacije unazad gradile su tu kuću u Moravcu, njima nije bio potreban nikakav novac. Nisu oni krivi za ovaj zločin. Njihova je nesreća i velika je šteta što žive u tom prljavom selu u koje su se doselili mnogi – rekla je majka.

Ona je istakla da je policija uzela sve snimke sa kamere u njihovoj kući i da očekuje da će oni dokazati da njena deca nisu kriva.

Penzionisani policijski inspektor Bratislav Timotijević kaže da meštani Moravca imaju pravo da znaju kako je ubijena porodica Đokić.

– Zbog svega navedenog i svega što smo do sada saznali u istrazi veoma je bitno da mediji nastave dalje ovo da prate, ali baratajući samo činjenicama koje će biti relevantne da Goran Džonić ili neki drugi krivac bude osuđen. To je važno i iz preventivnih razloga. Moravčani i meštani okolnih sela moraju tačno da znaju šta se desilo i ko je šta uradio. Ne znamo da li u okolini postoji možda još neki DŽonić – rekao je Timotijević.

– Ovo je bio zahtevan zadatak za policiju i drago mi je da su istražitelji sve odradili kako treba. Sada još samo ostaje da se odgovori na pitanja da li je ubica sam sve organizovao ili je imao saizvršioce.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh