Crna hronika

U HNK 104 nova slučaja zaraze, preminule dvije osobe

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori jučer su izdali 79 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 630 rješenja…

SKB Mostar - Vijesti.ba

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar od posljedica zaraze koronavirusom preminula je žena iz Jablanice rođena 1952. godine i žena iz Čapljine rođena 1948. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno su 43 pacijenta, od kojih je osam na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno, saopšteno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a Mostar testirana su 553 uzorka. U HNK pozitivnih je 104, i to 75 iz Mostara, po četiri osobe iz Stoca i Jablanice, šest iz Prozora-Rame, dvije iz Čitluka, sedam iz Čapljine i šest iz Konjica.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori jučer su izdali 79 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 630 rješenja, stoji u saopštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh