Crna hronika

Prerano ugašena dva mlada života: Pet godina od smrti Selme i Edite

Prije četiri godine na pješačkom prijelazu na Marijin-dvoru ugašen je život dvije sarajevske studentice Selme Agić i Edite Malkoč.

Selma i Edita - Hayat

Njihov život prekinuo je Sanjin Sefić, krećući se svojim vozilom brzinom od 105 kilometara na sat, a nakon što ih je usmrtio, pobjegao je s mjesta nesreće.

Pod pritiskom javnosti tada je smijenjen i komesar MUP-a KS Vahid Ćosić, a u dvorištu Filozofskog fakulteta koji su Selma i Edita pohađale, podignut je spomenik ubijenim studenticama.

Sefić je 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije, a uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu. BiH je izručen dva mjeseca kasnije.

Sanjin Sefić proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč, te mu izreklo kaznu od 17 i po godina zatvora. Tu odluku je donijelo Vijeće Kantonalnog suda na ponovljenom suđenju u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović.

U kaznu će mu biti uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, odnosno od 12. oktobra 2016. godine. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh