Crna hronika

Kolege i prijatelji se oprostili od Vjekoslava Mandića

Vjekoslav Mandić danas će biti sahranjen na Rimokatoličkom groblju Lakševine u Mostaru.

Kolege i prijatelji se oprostili od Vjekoslava Mandića - Haber.ba

Nakon što su se upisali u knjigu žalosti u zgradi Vlade Federacije BiH, brojni prijatelji, kolege i saradnici od dosadašnjeg ministra zdravstva Vjekoslava Mandića koji je nedavno preminuo, oprostili su se i na komemoraciju u amfiteatru Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. O liku i djelu govorili su premijer Fadil Novalić, direktor SKB-a Ante Kvesić i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Izgubili smo sposobnog i privrženog čovjeka. Sjećam se našeg prvog susreta. Tada je započelo iskreno prijateljstvo koje je potrajalo do njegove smrti. Uradio je mnogo toga. Izgarao je, donosio je mnogo teških odluka, a mnogo je radio i posljednjih mjeseci i godina, iako je znao koliko je bolestan. Pokoj mu vječni, rekao je Kvesić.

O saradnji sa Mandićem iz koje se izrodilo prijateljstvo govorio je i Fadil Novalić.

Vjekoslav Mandić bio je odgovoran i nenametljiv čovjek. I prije formiranja aktualnog saziva Vlade FBiH, obnašao je odgovorne funkcije, prije svega u periodu od 2005. do 2007. godine. Nikom od nas dolaskom pandemije nije bilo lako raditi. Vjekoslav je od početka donosio razumne odluke koje su uvijek bile u korist naših građana. Bio je prije svega bio dobar čovjek i prijatelj. Toga su svjesni svi koji su imali čast raditi sa njim. Teško će se nadomjestiti njegov odlazak. Izražavam duboku sućut porodici u svoje i u ime Vlade FBiH, rekao je Novalić.

Vjekoslav Mandić danas će biti sahranjen na Rimokatoličkom groblju Lakševine u Mostaru.

Kolege i prijatelji se oprostili od Vjekoslava Mandića – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh