Crna hronika

Strava u bh. gradu: Suprugu brutalno pretukao drškom sjekire

Draganu Volašu (53) iz Banje Luke predložen je pritvor zbog sumnje da je drškom sjekire pretukao suprugu, potvrđeno je u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Nasilje - Ilustracija / A. Nalbantjan

Oni su dodali da je odluku o prijedlogu pritvora donio tužilac nakon što ga je ispitao zbog sumnje da je počinio počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

“Osumnjičeni je u utorak oko 17 sati, u Banja Luci, u porodičnoj kući, drvenom drškom sjekire više puta udario po glavi i tijelu suprugu V. M., koja je tom prilikom zadobila tjelesne povrede – rekla je portparol OJT Banja Luka Maja Đaković-Vidović.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banja Luci, piše Srpska info.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh