Crna hronika

Ponoćna drama u Jablanici: Zapaljen automobil sudije Sabrije Topalovića

Utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH, između Veleža i Borca, koja je prekinuta u 82. minuti nakon upada navijača domaćih, imala je i treće poluvrijeme.

Sudija,Topalović avaz

Portal Radiosarajevo.ba saznaje, da je glavnom sudiji susreta u Vrapčićima Sabriji Topaloviću iz Zenice, po povratku iz Mostara u Jablanici, zapaljen automobil.

Na društvenim mrežama se, pojavio i snimak nakon što je vozilo zapaljeno, na kojem se vidi intervencija vatrogasaca i policije.

Prema informacijama do kojih smo došli, jedna osoba, koja se nalazila u automobilu sa Topalovićem, zatražila je i ljekarsku pomoć. Kako smo saznali riječ je o supervizoru suđenja Adnanu Alispahiću, koji se nalazio u vozilu zajedno sa Topalovićem.

Alispahić je zadobio i povrede, ali je uspio, zajedno sa Topalovićem, da u drugom vozilu napusti Jablanicu.Alispahić je zadobio i povrede, ali je uspio, zajedno sa Topalovićem, da u drugom vozilu napusti Jablanicu.

Podsjetimo, susret su prekinuli navijači Veleža. Nezadovoljni suđenjem uletjeli su na teren u 82. minuti nakon što je Stojan Vranješ drugim golom udvostručio prednost Banjalučana.

Prije toga, Topalović je napravio nekoliko kardinalnih greški, od kojih izdvajamo da nije sudio penal za Velež u prvom poluvremenu, te da je dosudio faul za Borac umjesto za Rođene, iz kojeg su gosti poveli sa 1:0.

Sve to je razljutilo navijače domaće ekipe, koji su ogorčeni suđenjem Topalovića, uletjeli u teren i prekinuli duel , koji će biti najvjerojatnije registrovan 3:0 za Borac.

Prema informacijama do kojih je došao portal Radiosarajevo.ba, Topalović je i na putu do svlačionice dobio nekoliko udaraca od strane nepoznatih lica.

Iz Banje Luke su iza ponoći dolazile informacije da je jedan udarac u predjelu glave dobio igrač Jovo Lukić, a da su mete napada bili još trener Nemanja Milanović i direktor Dejan Lukendić, koji je u izjavama nakon meča kazao da je bio vrijedan dok je posmatrao duel na tribinama, te da su ga u nekoliko navrata štitili čelnici Veleža, za koje je rekao da su bili veoma korektni,piše Radiosarajevo,

Iz FK Velež su nakon utakmice potvrdili da će se tokom srijede oglasiti saopćenjem za javnost, u kojem će detaljno iznijeti sve činjenice velike sudijske krađe Sabrije Topalovića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh