Crna hronika

Preminuo nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Danilo Popivoda

Nastupao za reprezentaciju bivše države na Svjetskom prvenstvu 1974. i Evropskom prvenstvu 1976. godine

Danilo Popivoda - Twitter

Nekadašnji slovenski fudbaler Danilo Popivoda preminuo je u 74. godini. On je preminuo u svojoj kući u crnogorskom naselju Bijela kod Herceg Nova.

Popivoda je za reprezentaciju bivše Jugoslavije odigrao 20 utakmica i postigao je pet golova. Bio je dio tima koji je učestvovao na Svjetskom prvenstvu 1974. godine i Evropskom prvenstvu dvije godine kasnije gdje je postigao gol protiv Zapadnje Njemačke.

Što se tiče klupske karijere, Popivoda je branio boje ljubljanske Olimpije i Ajntraht Branušvajga. Za Olimpiju je odigrao 261 utakmicu i postigao je 66 golova.

Nakon odlaska iz Olimpije proveo je šest godina u Njemačkoj, gdje je stekao kultni status. Kasnije se vratio u Olimpiju, pa je karijeru završio tamo gdje je i počeo. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh