Crna hronika

Presuda u Brčkom: Ubicama Edina Zejćirovića 118 godina zatvora

Suan Halilović je dobio 36 godina zatvora, Nihad Hukić 32 godine i Suvad Djedović 30, dok je Samid Šabanović dobio 20 godina zatvora

avaz

U Osnovnom sudu Distrikta Brčko BiH Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović osuđeni su na ukupno 118 godina zatvora za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića iz Ratkovića kod Čelića, potvrđeno je za portal “Avaza” iz Tužilaštva Distrikta Brčko BiH.

U presudi koja je danas izrečena Suan Halilović je dobio 36 godina zatvora, Nihad Hukić 32 godine i Suvad Djedović 30, dok je Samid Šabanović dobio 20 godina zatvora.

Optužene je 17. novembra 2019. godine okupio Suan Halilović jer mu je, prema navodima optužnice, Zejćirović dugovao 2.000 KM. Uspjeli su ga namamiti u automobil Peugeot 607 u vlasništvu Halilovića. Odmah su ga počeli udarati dok su se vozili od Brčkog prema mjestu VučilovacAvaz, na obali rijeke Save.

Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović snimali mučenje Zejćirovića
Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović snimali mučenje Zejćirovića

Na nasipu u Vučilovcu optuženi su nastavili tući Zejćirovića, koristili su elektrošoker i kombinirke, kojim su mu otkinuli srednji prst. Monstruozni zločin su snimali, a na snimku se moglo vidjeti kako je Halilović urinirao po krvavom tijelu Edina Zejćirovića.

Pretučenog i polomljenog Zejćirovića oni su ostavili u kanalu pored nasipa, gdje se ubrzo utopio, a oni su se odvezli automobilom.

Edinov nestanak porodica je prijavila 24. novembra 2019. godine, a njegovo tijelo je pronađeno 6. decembra iste godine u rejonu Vučilovca,piše


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh