Crna hronika

Emir Hadžihafizbegović o odlasku Laneta: Bio je blagi cinik, prepoznavao je sve anomalije društva u kojem je i živio

Ma, on i kada bi telefonski imenik čitao, kako se kaže, čovjek bi u publici sjedio i slušao ga koliko je imao šarma, kazao je Hadžihafizbegović

Emir Hadžihafizbegović - Nezavisne.com

Vijest o smrti Milana Laneta Gutovića potresla je region. Mnogi nisu željeli vjerovati u njenu istinost, nisu željeli prihvatiti da je otišao čovjek koji nas je tolike godine nasmijavao.

Gostovao je Lane i u Sarajevu sa svojim predstava, a među posljednjim izvedbama bile su one u Kamernom teatru 55.

Gdje smo sjedili u Sarajevu
Zbog toga smo pozvali direktora Kamernog teatra 55 i glumca Emira Hadžihafizbegovića koji je bio iznenađen viješću. Kaže da ga je zatekla na setu snimanja novog filma Pjera Žalice “Praznik rada”.

– Vijest o smrti mog velikog prijatelja Milana Laneta Gutovića došla je danas na glumački set. Boris Isaković i ja smo radili jednu scenu na kraju koje nam je javljeno da je Lane umro. Bili smo dobri prijatelji, on je bio sjajan glumac – kazao nam je Hadžihafizbegović.

Dodao je da je legendarni Srećko Šojić iz “Tesne kože” ima hobije koji su bili posebni.

– Bio je samozatajan, totalni antipod u odnosu na njegovu percepciju kod publike, koja ga je voljela. Bio je uvijek u svom filmu. Bio je satiričan i blagi cinik upravo prepoznavajući sve anomalije društvenog konteksta u kojem je i živio. U Sarajevu je najviše volio da ide u restoran “Tavola”.

Spokoj mu duši
Upravo su tu, kako kaže Hadžihafizbegović, nakon odigranih predstava završavali.

– Veliki gubitak za regionalno glumište i, naravno, gubitak za beogradske teatre u kojima je radio, a radio je u nekoliko njih. Izražavam saučećće njegovoj porodici i u ime Kamernog tetara 55 u kojem je nastupao, kao i u svoje ime i moje porodice. Spokoj mu duši, uvijek ćemo ga pamtiti kao neobičnog komičara jer taj šarm koji je on imao rijetko se susreće. Ma, on i kada bi telefonski imenik čitao, kako se kaže, čovjek bi u publici sjedio i slušao ga koliko je imao šarma – rekao je emotivno Hadžihafizbegović. prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh