Crna hronika

Mostar: Zastrašujući snimak slobodnog pada stijene u dvorište kuće

Radovi na trasi južne obilaznice iznad Rodoča sve su samo ne sigurni, a tome svjedoči i videozapis zabilježen na mjestu radova.

Naime, tokom današnje detonacije dijelovi stijena slobodno su padali prema porodičnim kućama i naselju. Sudeći prema videozapisu nije postojala nikakva zaštita koja bi zadržala kamenje od slobodnog pada, piše “Radio Sarajevo“.

Strašno je samo i pomisliti što bi se dogodilo da se neko našao na mjestu prolaza gromade stijene koja je u slobodnom padu pronašla svoj put u naselje. Samo sreća spasila je mještane Rodoča od tragedije, a postavlja se pitanje ko će odgovarati za nesavjestan čin te što se mora dogoditi da odgovorni shvate da nemarom ugrožavaju živote građana?

Podsjetimo, južna obilaznica podrazumijeva gradnju dva tunela, tri podvožnjaka te jednog mosta, a njenim završetkom premješta se magistralna cesta M6.1 (Široki Brijeg – Mostar), a samim tim i tranzitni saobraćaj iz užeg gradskog područja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh