Crna hronika

Umro automafijaš iz Istočnog Sarajeva poznat kao Super Beba

Nakon izricanja presude, ukinut im je pritvor i na slobodi su čekali upućivanje na izdržavanje kazne. No, Vuković je, nakon puštanja na slobodu, pobjegao iz BiH, nakon čega je uhapšen u Beogradu i izručen u BiH. U Fočanskom zatvoru Super Beba je smršao 140 kilograma

Dejan Vuković - Depo

Automafijaš Dejan Vuković iz Istočnog Sarajeva, poznatiji kao Super Beba, umro je u Ekvadoru, od posljedica srčanog udara.

Dejan Vuković, Srećko Trifković, Srećko Mandić, Mlađen Veljović i Milosav Samardžić (36), nakon potpisivanja sporazuma o priznanju krivice, osuđeni su krajem januara 2012. u Kantonalnom sudu u Sarajevu na ukupno devet godina i tri mjeseca zatvora zbog krađe automobila i iznude, koje su počinili na području Kantona Sarajevo.

Vuković i Samardžić osuđeni su na po dvije godine i šest mjeseci zatvora. Trifkoviću je izrečena kazna od godinu i osam mjeseci, Mandiću od godinu i sedam mjeseci, a Veljoviću od 13 mjeseci zatvora.

Nakon izricanja presude, ukinut im je pritvor i na slobodi su čekali upućivanje na izdržavanje kazne. No, Vuković je, nakon puštanja na slobodu, pobjegao iz BiH, nakon čega je uhapšen u Beogradu i izručen u BiH.

U Fočanskom zatvoru Super Beba je smršao 140 kilograma.

U oktobru 2008. godine ranjen je u pucnjavi u jednoj kladionici u Sarajevu, u kojoj je zadobio prostrjelne rane u predjelu noge. Zbog ovoga je priveden Slaven Dakić, koji je, kao i Vuković, odranije poznat policiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh