Crna hronika

Požar ugrožava Donju Jablanicu, akcija gašenja nastavlja se i danas

Na području Mostara aktivni su požaru na lokalitetima Čabulja i Đubrani

požar Jablanica - avaz

Požari na području Mostara, Jablanice i Stoca i dalje su aktivni, navode iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Na području Mostara aktivni su požaru na lokalitetima Čabulja i Đubrani.

Na području općine Stolac aktivan je požar ispred naseljenih mjesta Derani i Stupišta, gdje gori trava, nisko i visoko raslinje. Vatra je zahvatila nepristupačan i minsko-sumnjiv teren i trenutno nisu ugrožene kuće u naseljenim mjestima. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo. prenosi Avaz
TOKOM Jučerašnjeg dana požar na lokaciji Kvanj (Grad Mostar) proširio se prema naseljenim mjestima Dolovi u općini Stolac. Gori trava, visoko i nisko raslinje. Požar je još aktivan, ali ne prijeti kućama. Na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Situacija na požarištu Komadinovo vrelo kod Jablanice ista je kao i proteklih dana. Tokom noći, uslijed pada temperature, dolazi do smanjenja požara, a dnevnim porastom temperature dolazi do njegovog rasplamsavanja.

Požarom je ugroženo naseljeno mjesto Donja Jablanica, kao i objekti na Komadinovom vrelu. Akcija gašenja požara se nastavlja i danas, navodi se u informaciji Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskeog kantona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh