Crna hronika

Pijanom vozaču četiri godine zatvora jer je usmrtio dva pješaka

Sudski čekić - N24.ba

Okružni sud u Doboju je nepravosnažnom presudom osudio Nemanju Petrovića iz Donjih Rankovića kod Teslića na četiri godine zatvora i oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od dvije godine, jer je 2018. godine vozeći u alkoholisanom stanju usmrtio pješake Savu i Branka Gačića.

U presudi je navedeno da je Petrović oglašen krivim za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja jer je 16. septembra 2018. godine u teslićkom mjestu Osivica, na regionalnom putu Tedin Han-Bistričak, u stadijumu lakog pijanstva sa koncentracijom od 1,19 promila alkohola u krvi upravljao vozilom MBW, krećući se brzinom od najmanje 80,8 kilometara na sat, iako je na navedenoj dionici ograničenje brzine do 80 kilometara na čas.

“Kao učesnik u saobraćaju na putevima nije se pridržavao saobraćajnih propisa i time ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usljed čega je nastupila smrt dva lica”, navedeno je u presudi.

Optuženi se obavezuje da na ime troškova krivičnog postupka plati 3.444 KM, te paušal Sudu u iznosu od 150 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude, objavljeno je na internet stranici Okružnog suda u Doboju, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh