Crna hronika

Sarajevo ponudilo pomoć Tomislavgradu u gašenju požara

Požar - Ilustracija

Gradonačelnika Sarajeva Benjamina Karić ponudila je načelniku Tomislavgrada pomoć sarajevskih dobrovoljnih vatrogasaca u gašenju požara koji danima bukti u tom gradu i prijeti kućama.

“Ti sjajni, hrabri ljudi iskazali su spremnost da pomognu u gašenju vatrene stihije. Grad Sarajevo u ovim teškim trenucima želi uputiti važnu poruku solidarnosti i zajedništva građanima Tomislavgrada, ali i djelovati i razvijati dobre odnose širom Bosne i Hercegovine”, napisala je Benjamina Karić.

Načelnik Buntić zahvalio je na podršci Gradu Sarajevu te kazao da će se javiti zavisno od situacije na terenu.

Gašenje požara kod Tomislavgrada otežava vjetar koji naglo mijenja smjerove i ponovno aktivira pojedine dijelove požarišta prema naseljenim mjestima.

U gašenje požara ponovno su uključena dva kanadera iz Republike Hrvatske, a osim vatrogasaca Profesionalne vatrogasne jedinice iz Tomislavgrada te radnika šumarije i mještana, na terenu su i vatrogasci iz okolnih mjesta koji na sve moguće načine pokušavaju spriječiti daljnje širenje, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh