Crna hronika

Porodični horor u Austriji u režiji muškarca iz BiH: Suprugu nožem ubo u vrat dok su djeca slušala u drugoj sobi

Nakon toga je pobjegao u gaćama, a kako javljaju iz austrijske policije, za njim se još uvijek traga.

Napad nožem - Twitter

Stanovnik Austrije porijeklom iz BiH, Mario M. svojoj je, tri godine mlađoj supruzi nanio teške povrede nakon što ju je nožem ubo u vrat. Nakon toga je pobjegao u gaćama, a kako javljaju iz austrijske policije, za njim se još uvijek traga.

Sve se desilo u maloj austrijskoj općini Asten, kada je 40-godišnjak u utorak rano ujutro nožem teško povrijedio suprugu, a u stanu su bila i djeca starosti 10 i 16 godina. Navodno je desetogodišnja kćerka pozvala pomoć oko 4.30.

U izjavi za policiju, djeca su rekla da su čula svađu roditelja, ali da nisu vidjeli fizički sukob. Istražitelji sumnjaju da je krivično djelo počinjeno tokom sukoba partnera. Policija je brzo odreagovala na poziv, ali unatoč tome Maria nisu zatekli u blizini mjesta zločina.

Povrijeđena žena primljena je u bolnicu i utvrđene su joj povrede vrata, ali teže povrede nasreću nisu smrtonosne prirode i ona se sada uspješno oporavlja.

Policija je zaplijenila nož za koji se sumnja da je korišten, a postoji mogućnost da je u pitanju krivično djelo koje će biti okvalifikovano kao pokušaj ubistva.

Državno tužilaštvo naredilo je hapšenje i javnu pretragu, a istragu je preuzela Državna kancelarija kriminalističke policije Gornje Austrije.

Policija pomoć u pronalasku osumnjičenog traži od medija i građana. Brojne naoružane patrole i policijski helikopteri su tražili muškarca te češljali stambeni blok, gledali u podrume i podzemne garaže, ali u srijedu mu nije bilo traga.

Djeca su ispitana o ovom slučaju i neko vijeme će ostanti kod bake i djeda, piše “Oslobođenje“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh