Crna hronika

“Vidjeli smo jučer po ponašanju u sudnici na šta oni idu, tu je bilo i smijeha i vrijeđanja od Kadrije Kolića jer to je advokat sistema”

Alisa Ramić Mutap, bivša djevojka Dženana Memića, puštena je da se brani sa slobode. Odluka je ovo Suda BiH nakon jučerašnjeg ročišta u predmetu Zijad Mutap i drugi, a koje je održano po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora za osumnjičene.

Muriz Memić - Screenshot/Source.ba

Ovu informaciju novinarima je potvrdio advokat Goran Dragović. On, kako je kazao, još nije dobio rješenje Suda, ali ga je porodica Alise Mutap obavijestila da im se ona javila i da je puštena iz prostorija KPZ-a Tuzla, gdje je bila smještena.

Na jučerašnjem ročištu Alisa se, podsjećamo, požalila da pet godina trpi medijski linč. Dodala je da je jedino lijepo što je ostala trudna ali da ne zna kako iznosi trudnoću, te zatražila da bude puštena na slobodu zbog bebe.

O današnjoj odluci Suda smo kontaktirali Muriza Memića, oca stradalog Dženana Memića.

Pritvor je svakako samo mjera, mi očekujemo da optužnica bude potvrđena, a ovo ujedno smatram pritiskom na Gordanu Tadić zbog svih ovih dešavanja, jer vidjeli smo jučer po ponašanju u sudnici na šta oni idu, tu je bilo i smijeha i vrijeđanja od Kadrije Kolića jer to je advokat sistema i mi smo vidjeli na šta oni idu. Mi idemo dalje, odustat nećemo, ja sam se nasikirao u februaru 2016. godine, a ovo ne mijenja tok borbe, mi idemo dalje“, kazao je za Source portal Muriz Memić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh