Crna hronika

Žene u crnom iz Srbije došle su u Potočare da odaju počast žrtvama genocida

“Žene u crnom” iz Srbije i ove godine došle su u Potočare da odaju počast nevino ubijenim žrtvama genocida, kao i podršku preživjelima.

Žene u crnom iz Srbije - Klix.ba

Pored “Žena u crnom” iz Srbije, u kompleksu Memorijalnog centra prisutan je veliki broj preživjelih žrtava kao i brojni zvaničnici iz BiH i regiona, prenosi “Klix“.

Ove godine se obilježava 26. godišnjica od genocida u Srebrenici, a konačni smiraj naći će 19 žrtava, 18 muškaraca i jedna žena. Najstarija žrtva koja će danas biti ukopana je Husein Kurbašić koji je ubijen u 63. godini života, a najmlađa žrtva koja će pronaći smiraj je Azmir Osmanović. On je ubijen u svojoj 16. godini, njegovi posmrtni identificirani su u maju ove godine, a pronađeni su u masovnoj grobnici Poljanci.

U Memorijalnom centru Potočari u toku je vjerski program, a nakon toga uslijedi će nošenje tabuta od Musalle do mezarja gdje će svoj konačni smiraj pronaći 19 ubijenih žrtava genocida.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh