Crna hronika

Nejra donijela babi kafu na mezar: Boljet će, ali nisam odustala

Nejra Lilić ponosno je stala pored mezara svoga oca Nijaza Lilića, koji je poginuo u Srebrenici, a ukopan je na sarajevskom mezarju na Kovačima.

Nejra Lilić - Facebook

Ova fotografija je obišla cijelu Bosnu i Hercegovinu i nikoga nije ostavila ravnodušnim prošle godine.

Povodom 11. jula, Nejra je objavila poruku na putem Facebooka koju prenosimo u cijelosti:

Ratko Mladić, kriv kao član raznih udruženih zločinackih pothvata, po sljedećim točkama: Točka 2, GENOCID….”

Rekla sam to ocu uz kafu na njegovom grobu. I Eh, da mu je barem bila poslužena kafa u ručno izrađenim fildžanima poput ovih, umjesto metaka zadnjeg dana njegovog života.

A što bih vama poručila? Budite uz nas, sve nas koji se bore za ovu BiH i dalje, zauvijek dužni onima sto leže pod zemljom i ne mogu biti s nama danas.

Sa sigurnošću mogu reći; bolilo je, boli i boljet će, ali isto tako, nisam odustala, ne odustajem, odustati neću. Da bismo preživjeli i imali nadu za bolju budućnost, moramo održavati ovakav omjer boli i ustrajnosti na vagi zvanoj realnost Bosne i Hercegovine“, poručila je Nejra, prenosi “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh