Crna hronika

Dramatična potraga za djevojčicom: Majka prijavila da je zatvorenik iz Zenice organizirao otmicu

Prijavljeno da je Demir Mešić angažirao jednu osobu da otme 14-godišnjakinju

avaz

Tokom jučerašnjeg dana u tri kantona se odigravala dramatična potjera za 14-godišnjom djevojčicom čija majka je prijavila njenu otmicu, saznaje portal „Avaza“.

Slučaj je prijavljen u Zenici, a MUP ZDK je za njom raspisao operativnu potragu. Istražitelji su došli do saznanja, kako nam je otkrio izvor blizak istrazi da je u sve umješan Demir Mešić, inače zatvorenik KPZ Zenica koji izdržava 20-godišnju kaznu zatvora.

Alarmiran i MUP SBK
Djevojčicina majka koja je inače Memšićeva bivša partnerica u svojoj prijavi je navela da je on angažirao za sada nepoznatu osobu da bi njenu kćerku odveo u nepoznatom pravcu. Odmah je alarmiran i MUP SBK te je u Vitezu obavljen pretres kuće koju Mešić povremeno koristi.

Naime, u tom objektu živi njegova supruga Danijela, sa njihovim dvogodišnjim sinom. Danijela nam je u telefonskom razgovoru kazala da joj je policija upala u kuću tražeći tu djevojčicu.

– Rekla sam im da je Demir u zatvoru i da ne postoji mogućnost da je umješna u nestanak te djevojčice. Ona je i ranije bježala od kuće, radi se o kćerki Demirove bivše djevojke. S njom smo imali određenih problema, jer je i ranije bježala od kuće – rekla nam je Danijela Mešić.

Pretres kuće
Iz MUP-a SBK potvrđeno nam je da je obavljen pretres kuće u Vitezu, ali da tamo djevojčica nije pronađena.

Potraga je nastavljena i djevojčica je na kraju pronađena na području Neuma. Policija istražuje ko je osoba koja ju je odvela te prikuplja dokaze o Mešićevom učešću u ovom slučaju,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh