Crna hronika

Užas u Banjoj Luci: Obljubio dijete mlađe od 15 godina

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za D. J. (58) iz Banje Luke, osumnjičenom za obljubu djeteta mlađeg od 15 godina.

Pedofil - Ilustracija/Depo.ba

U Tužilaštvu navode da je D. J. uhapšen u saradnji sa PU Banja Luka, te da je nakon saslušanja predmetni tužilac zatražio da mu se odredi pritvor.

– Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni uticati na svjedoke ili sakriti ili uništiti dokaze bitne za dalji postupak. Također i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela – rekla je portparol OJT Banja Luka Maja Đaković Vidović.

Osim za obljubu maloljetnog djeteta D. J. je osumnjičen i za omogućavanje uživanja opojnih droga, a u pretresu njegove imovine policija je pronašla i oduzela nelegalno oružje, pa se tereti i za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, objavio je Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh