Crna hronika

Tragedija: Motociklist bez vozačke usmrtio 20-godišnju djevojku

Zagrebačka policija objavila je detalje saobraćajne nesreće u Jarunskoj ulici u kojoj je danas poginula pješakinja, a motociklist koji ju je udario zadobio teške tjelesne ozljede. Do nesreće je došlo noćas, nešto iza ponoći.

Motocikliste - Blic.rs

Vozač motocikla, potvrdili su iz MUP-a Hrvatske, nije imao vozačku dozvolu.

“21-godišnjak je prije sticaja prava na upravljanje vozilom određene kategorije upravljao motociklom marke Honda imotskih registarskih oznaka.. Za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te je prevozio 20-godišnjeg putnika koji također za vrijeme vožnje na glavi nije nosio zaštitnu kacigu”, objavili su iz policije.

Pretičući putničke automobile na dijelu ceste s punom linijom, motociklista se približavao obilježenom pješačkom prijelazu.

“Dolaskom do obilježenog pješačkog prelaza na kojem nije bilo semafora, naletio je na 20-godišnju pješakinju koja je prelazila cestu Jarunske ulice. Nakon naleta, u nekontrolisanom kretanju, vozač je izletio izvan ceste, naletio na rubni kamen, te udario u stup javne rasvjete. Od posljedica nesreće pješakinja je preminula, saopštili su iz zagrebačke policije.

Jedan očevidac rekao je Jutarnjem listu da je nesrećna žena od siline udarca odletjela 40ak metara i tri puta glavom udarila o ivičnjak.

U saobraćajnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice, gdje je zadržan na liječenju.

Protiv vozača podnijeta je krivična prijava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh