Crna hronika

POLICAJCIMA UZ PIVO PIVO SINULA GENIJALNA IDEJA: Evo kako su uhapsili 800 ljudi!

Međunarodna policijska operacija nazvana je “Trojanski štit” (Ironside) a u njoj su pored Europola i policija 16 država učestvovali i američki FBI, te policijske snage Australije i zemalja Južne Amerike, Azije i Bliskog istoka

U ogromnoj raciji u Australiji, nekih 4000 policajaca pohvatalo je gangstere koje su pratili 18 meseci uz pomoć aplikacije ANOM, a slične akcije organizovane su i u SAD i Britaniji.

Međunarodna policijska operacija nazvana je “Trojanski štit” (Ironside) a u njoj su pored Europola i policija 16 država učestvovali i američki FBI, te policijske snage Australije i zemalja Južne Amerike, Azije i Bliskog istoka.

FBI je tajno, uz pomoć tehnoliških magova, razvio aplikaciju za koju su kriminalci verovali da je bezbedna, ali je zapravo bila “trojanski konj” i sve njihove poruke preusmeravala je u ruke FBI specijalnih agenata i Australijske federalne policije AFP.

Aplikacija, koju su po podzemlju proširili policijski doušnici, stigla je do narko bosova željnih da budu “influenseri”. Umesto širenja posla, moći i uticaja, policijske snage pohvatale su mafijaše uključujući i najtraženijeg čoveka u Australiji, Hakana Ajika.

Više od 12.000 telefona je “kompromitovano” ANOM-om, a te telefone je koristilo 300 krimi bandi u preko 100 zemalja.

Aplikacija se tako infiltrirala u mafiju, trijade, bajkerske bande koje su toliko verovale tehnologiji da se nisu ni trudile da prikriju fotografije ogromnih količina droge i način na koji su ih prenosile, uključujući francusku diplomatsku torbu koja je navodno korišćena za prebacivanje kokaina iz Kolumbije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh