Crna hronika

U Banjoj Luci provaljeno u javnu kuhinju koja dnevno hrani 600 gladnih usta

Na meti vandala noćas se našla javna kuhinja “Obrok ljubavi” u Banjoj Luci, čije su radnike jutros prilikom dolaska na posao dočekala obijena i polupana troja unutrašnja vrata i izvaljeni prozori.

Policija - Ilustracija/Nezavisne.com

Potvrdili su to iz Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”, koje vodi ovu javnu kuhinju. Ne kriju da je provala, koja im se ne dešava prvi put, izazvala šok i nevjericu među članovima ovog humanog tima.

“Javna kuhinja koja dnevno nahrani više od 600 gladnih usta je danas bila prinuđena da prospe sav kuhani obrok od 150 litara, koji je bio pripremljen za podjelu. Nismo sigurni iz kojih je razloga ova provala učinjena, a ne želimo ni u kome slučaju da dovedemo zdravlje naših korisnika u pitanje i zbog toga će vrijedne ruke naših kuharica pripremiti novi obrok za danasnju podjelu”, navode iz “Mozaika prijateljstva”. prenosi “Klix“.

Konstauju da je veoma žalosno kada je meta pljačkasa javna kuhinja sa više od 1.300 korisnika, koja opstaje isključivo donacijama. Kažu da provalnik nije odnio ništa vrijedno, da je samo popio sok i nešto pojeo. Pretpostavljaju da je bio gladan, ali objašnjavaju da je to mogao dobiti na savim drugačiji način, bez uništavanja imovine.
Slučaj je prijavljen policiji, a iz “Mozaika” obećavaju da ih ništa neće spriječiti u obavljanju humanih misija

“Dobročinstvo ne poznaje granice i nema cijenu”, zaključuju iz “Mozaika prijateljstva”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh