Crna hronika

Preminuo glumac Feđa Stojanović

U Beogradu poslije teške bolesti u 73. godini, preminuo je Feđa Stojanović, poznati srbijanski pozorišni, televizijski i filmski glumac, prvak Pozorišta Atelje 212.

Feđa Stojanović - Nova TV

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1973. godine u klasi prof. Milenka Maričića, prenosi “Radio Sarajevo“.

Stalni je član Pozorišta Atelje 212 od 1973. godine. Radio je i kao profesor na Katedri za glumu na Akademiji umjetnosti BK Univerziteta, prenose srbijanski mediji.

Ostat će upamćen po velikom broju uloga koje je ostvario u Ateljeu 212, Zvezdara teatru, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Teatru Madlenianum, Malom pozorištu „Duško Radović“, Pozorištu „Boško Buha“, ali i po ulogama u mnogobrojnim televizijskim serijama i filmovima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh