Crna hronika

Navijači Zrinjskog,divljali po mostarskim ulicama,čula se pucnjava, letjelo kamenje,boce…

Iako je na snazi zabrana kretanja, u subotu oko 23:30 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

hercegovinainfo,

Prema riječima očevidaca, veća grupa mladića koja pripada navijačkoj skupini ‘Ultras’ je sa Nove gradske magistrale ušla u naselje Donja Mahala, te su napali manju grupu mladića koja je sjedila ispred tamošnje osnovne škole.
https://www.facebook.com/vildana.hajdarpasic.92/videos/293299649062595/?t=30
Također incident je zabilježen na Lučkom mostu, te duž ulice Stari pazar. Na sve strane letjelo je kamenje, boce, baklje, a začula se i pucnjava.Na mjesto događaja, odmah po dojavi, upućeno je više patrola temeljne, interventne, pa i Jedinice operativne podrške (Specijalna policija). Neslužbeno saznajemo da je najmanje jedna osoba ozlijeđena u ovom incidentu.

Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, kamenja po cesti je bilo u navedenim ulicama, pa sve do semafora kod naselja Šemovac, te Franjevačke ulice. Za sada nema informacija o privedenim osobama, dok se službeno očitovanje MUP-a Hercegovačko – neretvanske županije očekuje tokom nedjelje.

Nakon što je incident okončan, službenici Policijske uprave Mostar su sa parkinga ispred ‘Dompesa’ izuzeli osobni automobil Golf 5, koji je premješten u krug PU Mostar. Naknadno je na tom istom parking prostoru pronađena i palica koja se može dovesti u vezu s navedenim incidentom, odnosno koja je vjerojatno korištena prilikom obračuna.

Uz cestu, te na mjestu najžešćeg okršaja pronađeno je još drvenih palica,piše Hercegovinainfo


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh