Crna hronika

Obrat: Takista se ne sumnjiči za si*ovanje, već za spolni odnos s nemoćnom osobom

Taksista koji je osumnjičen za si*ovanje u Semizovcu jučer je predat u Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a sutra bi trebala biti poznata odluka o tome hoće li mu biti određen pritvor.

Taxi vozilo - Twitter

Prema neslužbenim informacijama portala Radio Sarajevo iz izvora bliskih ovom slučaju, ovo krivično djelo je prekvalifikovano iz silovanja u “spolni odnos sa nemoćnom osobom“, te se osumnjičenom ovo krivično djelo sada stavlja na teret.

Zatražen je pritvor zbog opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke, kao i da bi mogao ponoviti ovo djelo, te zbog uznemirenja javnosti.

Podsjetimo, ranije je za portal Radio Sarajevo potvrđeno da je MUP KS dobio prijavu djevojke o si*ovanju, te je brzom akcijom osumnjičeni lociran i uhapšen.

Prema nezvaničnim informacijama, on se sumnjiči da je 17. aprila si*ovao djevojku koja je pozvala taksi u sarajevskom naselju Koševsko brdo.

Navodno je taksista djevojku odvezao do vikendice na Semizovcu, gdje je si*ovao i tukao.

Mediji su nezvanično objavili da je riječ o Mirnesu Osmanoviću iz Sarajeva.

Aleksandar Remić, advokat osumnjičenog jučer je za Radio Sarajevo potvrdio da je njegov klijent jučer dao izjavu u prostorijama MUP-a KS, gdje se branio šutnjom.

Advokatu je rekao da on nije ovo počinio krivično djelo, a saslušani su i svjedoci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh